071-۳۶۳۴۰۶۵۶

مهاجرت به ترکیه

 

موسسه حقوقی مهاجرتی آینده سازان مهر به شما کمک می کند که زندگی روزمره خود را کنترل کنید. راهنمای مهاجرت به ترکیه ما موضوعاتی مانند ویزا، مسکن، شغل و مالی را پوشش می دهد. موسسه آینده سازان مهر،  تجربیات خود را در زمینه مهاجرت به ترکیه با شما عزیزان به اشتراک می گذارد. 

 

مهاجرت به ترکیه

 

قوانین مهاجرت به ترکیه

بسته به اینکه چرا شما قصد مهاجرت به ترکیه داشته و چه مدت اقامت دارید، ممکن است به ویزا و مجوز های دیگر نیاز داشته باشید. این مقاله یک مرور کلی از نیازهای مهاجرت به ترکیه را ارائه می دهد.

مهم نیست که از کجا هستید یا چرا قصد مهاجرت به ترکیه دارید، برای مهاجرت به ترکیه باید یک گذرنامه معتبر از کشور مبدأ خود داشته باشید و اینکه پاسپورت شما نیز باید حداقل 90 روز اعتبار داشته باشد. حتی اگر 6 ماه به تاریخ انقضای پاسپورت شما مانده باشد، باید قبل از مهاجرت به ترکیه حتما به تمدید آن اقدام کنید.

این که آیا شما به ویزای ترکیه نیاز دارید یا نه، بستگی به کشوری که در آن زندگی می کنید و طول سفر و دلایل شما برای مهاجرت به ترکیه خواهد داشت. بسیاری از کشورها موافقت نامه های مربوط به اخذ ویزا را امضا کرده اند که اجازه می دهد شهروندان خود برای بازدید از ترکیه به مدت 3 ماه بدون ویزا سفر کنند. بعضی از کشور ها که از داشتن ویزا معاف نیستند، می توانند ویزا را در زمان ورود به ترکیه با پرداخت هزینه نقدی آن به دست بیاورند.

 

روند مهاجرت به ترکیه

قبل از مهاجرت به ترکیه از مدارکی که مورد نیاز است آگاهی داشته باشید. اگر برای اقامت، کار یا تحصیل در ترکیه اقدام به مهاجرت به ترکیه می کنید، مجوز های خاصی نیاز خواهید داشت. یک راهنمای اساسی برای فرایند مهاجرت به ترکیه در زیر آمده است:

1. ویزا – حتما باید قبل از مهاجرت به ترکیه درخواست ویزای سفارت ترکیه را در کشور خود بدهید که ممکن است چند ماه طول بکشد تا پرونده شما پردازش شود. اگر درباره اینکه شما چه نوع ویزایی لازم دارید سوالی دارید می توانید از مقامات سفارت راهنمایی بگیرید.

2. اجازه کار و اقامت – برای زندگی در ترکیه نیاز به اجازه اقامت و برای کار در ترکیه نیاز به اجازه اقامت و کار خواهید داشت. اقامت و مجوز کار برای مهاجرت به ترکیه را می توانید از سفارت در کشور خودتان درخواست کنید.

3. - شما باید بتوانید مدرکی مبنی بر اینکه می توانید یا نمی توانید یک بلیط بازگشت به کشور مبدا خود پس از مهاجرت به ترکیه خریداری کنید را ارائه دهید. مثلا، ممکن است از شما خواسته شود که نامه رزرو هتل خود را نشان دهید. (اگر مسکن شما توسط کارفرمای از قبل آماده شده باشد، اثبات این امر کافی خواهد بود).

اگر قصد ترک ترکیه و بازگشت به کشورتان در بعضی از مواقع در طول اقامت خود را دارید ( مثلا برای کسب و کار یا تعطیلات ) مطمئن باشید که برای درخواست ویزایی اقدام می کنید که اجازه ورود مجدد برای چندین بار را به شما می دهند. اگر شما فقط یک بار می توانستید وارد ترکیه شوید و از ترکیه خارج شوید، برای بازگشت دوباره به این کشور به شما اجازه نمی دهند.

پس قبل از اینکه درخواست مهاجرت به ترکیه خود را ارسال کنید، مجددا همه شرایط و محدودیت ها را با سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود بررسی کنید. در صورت عدم آگاهی و اطمینان از هر چیزی حتما سوال کنید. و بهتر است که با مقامات ترکیه اطلاعات خود را هماهنگ کنید تا در مورد انجام امور درخواستتان در رابطه با مهاجرت به ترکیه اشتباهی صورت نگیرد.

 

مدارک لازم برای مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به ترکیه و اقامت بیش از 90 روز در ترکیه به عنوان کار، تحصیل یا هر چیز دیگر احتیاج به ویزا دارد.

برای درخواست ویزا، باید درخواست مناسب برای سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود ارسال کنید.

موارد مورد درخواست:

1) پاسپورت (معتبر برای 90 روز طولانی تر از ویزای درخواست شده)

2) فرم درخواست (در دسترس از طریق وزارت امور خارجه)

3) دو قطعه عکس (سایز گذرنامه)

4) دعوت نامه یا نامه دعوت به اشتغال

5) اثبات بیمه درمانی

6) اثبات یک بلیط بازگشت یا هزینه های مالی برای خرید یک بلیط برای بازگشت

7) شواهدی که نشان دهد که شما در طول اقامت خود از حمایت مالی برخوردار هستید

8) هزینه پردازش ویزا (بسته به نوع ویزا و ملیت شما متفاوت است)

علاوه بر هر شرایط خاصی که برای ویزای خاص مشخص شده است، باید تمام این اقلام را جهت مهاجرت به ترکیه بدون در نظر گرفتن نوع ویزا تهیه کنید.

 

خلیج کاباک

 

انواع ویزا برای مهاجرت به ترکیه

انواع ویزا برای مهاجرت به ترکیه را می توان به صورت زیر تقسیم بندی کرد:

 

مهاجرت به ترکیه با ویزای توریستی

ویزای تجاری جهت مهاجرت به ترکیه شبیه به ویزای توریستی می باشد، اما برای مسافرینی که به قصد تجارت موقت (جلسات، کنفرانس ها، سخنرانی ها) سفر می کنند این نوع ویزا بهتر است. مانند ویزای توریستی، ویزای کسب و کار هم معمولا به مدت 90 روز صادر می شود و برای یک ورودی معتبر است. اگر ویزا را در مرز خریداری کنید، مجاز به ترک ترکیه و بازگشت مجدد بدون گرفتن ویزای جدید نخواهید بود. گردشگران مجاز به خرید ویزا در مرز ترکیه نیز ممکن است برای ویزای خود در یک کنسولگری یا سفارت ترکیه در کشور خود درخواست کنند.

 

مهاجرت به ترکیه با ویزای تجاری

اگر برای مهاجرت به ترکیه به ویزای تجاری نیاز دارید، باید کسب و کار خود را در ترکیه اثبات کنید.کارفرمای شما باید قادر به ارائه یک نامه یا سند مناسب باشد.

 

مهاجرت به ترکیه با ویزای تحصیلی

دانش آموزان متقاضی مهاجرت به ترکیه تنها می توانند برای ویزای خود پس از ثبت نام در دانشگاه، مدرسه یا کلاس زبان ترکی، که توسط وزارت آموزش و پروش ترکیه به رسمیت شناخته می شوند، درخواست کنند. برای درخواست ویزای دانشجویی، یک نامه از مدرسه تان برای اثبات ثبت نام شما لازم است. 

پس از مهاجرت به ترکیه، مجاز به ثبت نام در اداره پلیس محلی خود در 30 روز هستید. پس از ثبت نام، اجازه اقامت خود را درخواست می کنید.

لازم به ذکر است که جهت ورود به بسیاری از دانشگاه های ترک یک آزمون ورودی به نام YOS وجود دارد که مشابه همان کنکور در ایران می باشد.

ویزای دانشجویی و اجازه اقامت تا زمانی که معتبر باشد (معمولا یک سال) به شما اجازه ورود و خروج می دهد. قبل از منقضی شدن ویزا نسبت به تمدید مجدد آن اقدام کنید. در غیر این صورت با احتمال غیر قانونی بودن، محل سکونت خود را از دست می دهید.

شما با داشتن یکی از مدارک GRE، IELTS، TOEFL، ALES و TOMER (بسته به دانشگاه) می توانید برای ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر اقدام کنید. هنگام پذیرش توسط دانشگاه شما موفق به اخذ اقامت یکساله می شوید و تا پایان تحصیل، هر سال این ویزا باید تمدید شود.

ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه:

متقاضیان پس از اخذ دیپلم در هر رشته ای شامل نظری، فنی و حرفه ای و کارودانش با شرکت در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه که همان آزمون YOS می باشد می توانند به دانشگاه ورود پیدا کنند. این آزمون از 80 سوال برگرفته شده است که شامل هوش و ریاضی و هندسه می باشد.

 

ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه:

برای ورود به بعضی از دانشگاه ها و رشته ها، باید حتما در آزمون YDS شرکت کرده و ومدرک و نمره قابل توجه داشته باشید. دو ترم بهار و پاییز می توانید برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه درخواست دهید. طول دوره مقطع کارشناسی ارشد حداقل 22 سال می باشد.

 

مهاجرت به ترکیه با ویزای اقامت

اگر می خواهید در ترکیه برای مدت طولانی تر از اقامت گردشگری بمانید، باید برای ویزای اقامت درخواست کنید. حداقل دو ماه قبل از رفتن، درخواست خود را به سفارت یا کنسولگری ترکیه تحویل دهید تا زمان بیشتری برای پردازش این امر جهت مهاجرت به ترکیه اختصاص گیرد.

 

مهاجرت به ترکیه با ویزای کاری

حداقل دو ماه قبل از مهاجرت به ترکیه، برای سفارت یا کنسولگری ترکیه یک ویزای کار درخواست کنید. در همان زمان، کارفرمای شما باید مدارک خاصی را به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه (MLSS) ارسال کند. می توانید لیستی به روز شده از این مدارک را در وب سایت این وزارتخانه مشاهده فرمایید.

ارائه ی مدارک و فرم های خواسته شده جهت مهاجرت به ترکیه با ویزای کاری به منزله ی شروع همزمان فرآیندهای درخواست ویزای کار و مجوز کار می باشد. وزارت کار و امور اجتماعی در مدت 90 روز درخواست شما را بررسی خواهد کرد.

هنگامی که درخواست مهاجرت به ترکیه شما تایید شد، باید مجوز کار و هزینه کار ویزا را پرداخت کنید.

در رابطه با ویزای دانشجویی، باید در مدت 30 روز از مهاجرت به ترکیه برای اجازه اقامت درخواست دهید. در نظر داشته باشید که تا زمانی که تمام سه مجوز مورد نیاز را بدست نیاورید مجاز به شروع کار نیستید.

 

مهاجرت به ترکیه با ویزای تحقیق

محققان درخواست مهاجرت به ترکیه خود را برای انجام حفاری های باستان شناسی باید به سفارت یا کنسولگری ترکیه ارسال کنند. اعضای تیم تحقیق و رهبران باید 7 نسخه از فرم های درخواست خود و عکس های گذرنامه را ارسال کنند. درخواست های آنها برای بازبینی به ترکیه ارسال می شود. پس از تایید فرآیندها و انجام پذیرش متقاضیان باید هزینه پردازش درخواست را پرداخت کنند.

محققانی که تحقیقات علمی انجام می دهند با مواد نرم افزاری استاندارد فقط باید به کنسولگری یا سفارت ترکیه مراجعه کنند. در این مورد، یک نامه از یک موسسه ترکی که پژوهش را حمایت می کند، جایگزین نامه اشتغال یا دعوت نامه می شود. برای دریافت این نامه، باید پیشنهادات پروژه خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد ترکیه ارسال کنید. اگر پیشنهاد شما تایید شده باشد، نامه مورد نظر را در یک پست الکترونیکی دریافت خواهید کرد.

 

مهاجرت به ترکیه با ویزای فیلم

اگر قصد دارید یک پروژه تجاری یا مستند فیلم در ترکیه بنویسید، باید درخواست مهاجرت به ترکیه خود را به وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه ارسال کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با وزارت تماس بگیرید. در نظر داشته باشید که شما نمی توانید برای ویزای مربوط به فیلم از طریق یک کنسولگری یا سفارت درخواست کنید.

 

 

سفارت ترکیه در ایران:

آدرس : تهران، خیابان فردوسی، چهارراه استانبول

تلفن : اطلاعات  33111202-021    -    ویزا  33118997-021    و    35951100-021

فکس : 33117928-021

 

 

مطالعه مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می گردد:

تحصیل در ترکیه

 

ابر کلمات کلیدی:

مهاجرت به ترکیه قاچاقی , مهاجرت به ترکیه 2019 , شرایط مهاجرت به ترکیه 2018 , صفر تا صد مهاجرت به ترکیه , هزینه اقامت در ترکیه , شرایط اقامت در ترکیه 2018

 

تاریخ به روزرسانی 1402/2/2

 

ابوالفضل قنبرزاده
میخوام هر چه زودتر برم

لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
نظر
مطالب مرتبط